- Prijavite se ili registrirajte da možete objavljivati komentare
Pozdrav svima!
UPDATE: (16.4.2010.) dostupna radna verzija sadržaja predavanja.
Nakon poduže stanke ponovno se okupljamo na nedjeljnom druženju u mami.
Tema će biti WYSIWYG način unošenja sadržaja, odnosno pomoću koje kombinacije modula najbolje riješiti:
- Ritch Text Format goodies
- Custom CSS styles magic
- Internal & external links
- Inserting images & files easy way
Predavanje je namijenjeno ponajviše onima koji se još nisu uhvatili u koštac s navedenom tematikom, ali i iskusnim Drupal korisnicima kojima zasigurno neće biti dosadno. :)
Mjesto: hacklab mama, Preradovićeva 18, Zagreb
Vrijeme: 17:00h, 11.4.2010.
Vidimo se!
P.S.
Poslije formalnog slijedi neformalno druženje uz pivu / sokić / čaj! ;)
Facebook je za curice :P
-edit-
Hvala ti Mario na odličnoj prezentaciji "vizvigija". Ostavili ste stvarno lijep dojam i veselim se sljedećoj "radionici".
Hvala Miljac tebi što si došao,
ovih dana stavim online prilagođenu verziju sadržaja radionice s linkovima na module i dodatne informacije.
Pozzz.
pa ajde stavi :) i daj onda objavi link di se to nalazi
I mi zahvaljujemo na super vizivig prezi :D
Bas je bilo korisno culi smo novih stvari. Javi kad je postavis.
Interesira me jesu li Node picker i Path filter u korelaciji?
U prijevodu, ako želim određenom dijelu teksta pridružiti link na neki node putem Node pickera, a uključen mi je Path filter, hoće li se automatski dodijeliti putanja u obliku internal:nešto... ili će se dodijelti Pathauto putanja?
OMG, isprike Miljac, stisnuo krivi gumb i na kraju editirao tvoj komentar! Evo vratio na stari, nažalost bez formatiranja..a evo i odgovora:
Nažalost Node Picker i Path Filter nisu automatski povezani, potrebno je uraditi određene stvari koje su ti spomenute u ovom komentaru: http://drupal.org/node/687650#comment-2510656
Također treba u theme folder ubaciti sljedeći fajl: http://drupal.org/files/issues/views-view-field--nodepicker-nodes--defau...
Ono što ja planiram je napraviti feature request da se ta dva modula bolje povežu i da samo odeš u sučelje Node Pickera i tamo klikneš recimo: input links via Path Filter..
Nikako da se toga uhvatim, ali ako netko to ne napravi (ili već nije) prije mene budem ovdje javio link na issue pa da malo lobiramo. :)
Super! Bio bi to jako koristan feature, iako može proći i ovako s Pathauto putanjom, samo se ne smije odabrati brisanje starog alijasa nakon izmjene alijasa u Pathauto modul postavkama.
Thx na odgovoru i inicijativi ;)
Da, možeš i tako s Pathatuo postavkama, iako mi je to..gomilanje aliasa + vjerojatno nije SEO friendly (više adresa vode na isti sadržaj), a i više volim kada su stvari konzistentno posložene. :)
BTW, ova metoda pomoću koje možeš to već sada posložiti i nije toooliko komplicirana (iako se radi o tweakanju) i isprobano radi! :)
Aj, čitamo se..
- Prijavite se ili registrirajte da možete objavljivati komentare

Bilježim se